zaterdag 6 april 2024 | 11:00 - 12:00

Exclusieve rondleidingen Tijdgenoten & Tegenpolen

Slot Zeist, Zinzendorflaan 1, 3703 CE Zeist
Categorie
Cultuur
Expositie
Kunst
Meer info

Winnifred de Vos (schrijfster, tekenaar) verzorgt in Slot Zeist een aantal rondleidingen die ingaan op de expositie Tijdgenoten & Tegenpolen, met werk van beeldhouwster Eja Siepman van den Berg en kunstschilder Leon Adriaans. De expositie duurt t/m 21 april 2024.

Eja Siepman van den Berg & Leon Adriaans – tijdgenoten, omdat beiden in Brabant geboren kunstenaars tachtig jaar geleden het levenslicht zagen – Leon Adriaans is helaas in 2004 overleden – en zich via dezelfde invloeden ontwikkelden. Maar ook tegenpolen, omdat het contrast in de ‘vertaling’ van hun individuele kunstbeleving niet groter kan zijn.

Zij vertelt u graag meer over de verschillen én de overeenkomsten tussen het beheerste perfectionisme in de bronzen en marmeren torso’s van Ela Siepman van den Berg en de ongebreidelde emoties die Leon Adriaans ‘losliet’ op alle hergebruikte materialen die hem voorhanden kwamen.

Een rondleiding duurt uiterlijk een uur, de maximale groepsgrootte is 14 personen. De prijs is € 10,00, inclusief toegang tot de expositie.

Reservering is mogelijk via de site van Slot Zeist Exclusieve rondleidingen expositie Tijdgenoten & Tegenpolen

Een rondleiding ‘op maat’ kunt u aanvragen via cultuur@slotzeist.nl

Delen op