donderdag 21 maart 2024 | 14:30 - 16:40

Duitse balladen, songs en gedichten

Torenlaan Theater, Torenlaan 38 te Zeist
Categorie
Cultuur
Literatuur
Meer info

Ad van der Lee geeft een lezing over Duitse balladen, songs en gedichten door de eeuwen heen. Aan de hand van teksten, foto’s en films wordt u meegenomen in de Duitse literaire wereld. Organisatie: ASZ i.s.m. Literair Zeist.

Ad van der Lee geeft een lezing over Duitse balladen, songs en gedichten door de eeuwen heen. Aan de hand van teksten, foto’s en films wordt u meegenomen in de Duitse literaire wereld. ‘Heidenröslein’ en ‘Erlkönig’ van Goethe zijn bij de toehoorder waarschijnlijk wel bekend, evenals de ‘Lorelei’ van Heinrich Heine. We beginnen bij Goethe, maar via de Romantiek, Bertolt Brecht, ‘Lili Marleen’ (door Ellen te Damme) eindigen we bij Udo Lindenberg, Nena, Nino de Angelo, Peter Maffay en Christian Frank.

De toehoorder zal aan het eind van de lezing hopelijk met een voldaan gevoel huiswaarts keren. Ook al is hij of zij weinig ingevoerd in het Duitse taalgebruik dan is dat geen probleem want Ad van der Lee zal e.e.a. uitgebreid in het Nederlands verklaren. Van der Lee studeerde Duitse Taal-en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen en is een zeer bevlogen verteller.

Org: ASZ i.s.m.  Literair Zeist.

Delen op