donderdag 5 oktober 2023 | 14:30 - 16:30

ASZ-lezing Dr. Livingstone, op de voet gevolgd

Torenlaan Theater, Torenlaan 38, Zeist
Categorie
Cultuur
Meer info

Donderdagmiddag 5 oktober houdt Ben de Ponti een lezing over: Dr. Livingstone, op de voet gevolgd. De spreker vertrekt in 1976 samen met zijn vrouw Cobi naar Malawi, Afrika. Daar werkt hij drie jaar als tandarts in Mzuzu.

Ben vat een grote fascinatie op voor de ontdekkingsreiziger Livingstone. Hij ontdekt aan de hand van dagboekfragmenten het spoor dat de beroemde zendeling getrokken heeft tijdens zijn Zambezi-expeditie en besluit een deel van die bijna fatale tocht na te lopen.

In de National Library van Edinburgh ontdekt hij een originele, door Livingstone in 1863 getekende landkaart en nu beschikt hij over ontbrekende aanwijzingen om zijn eigen expeditie daadwerkelijk te kunnen uitvoeren. Het resultaat is een uitputtende tocht, te voet en per boot, dwars door het hart van Malawi.

Ben de Ponti (1951) bezoekt al vele jaren Oost- en Zuidelijk Afrika. Hij is voorzitter van de Stichting Vrienden van St. John’s, Malawi. Tijdens de pauze verkoopt en signeert hij het gelijknamige boek (€25,= contant). Deel van opbrengst gaat naar de Stichting.

Delen op