donderdag 5 oktober 2023 | 19:30 - 21:30

Adriaan van Dis over zijn nieuwe roman

De Oosterkerk, Woudenbergseweg 44 in Zeist
Categorie
Cultuur
Meer info

Op 22 augustus verschijnt de nieuwe roman van Adriaan van Dis: 'Naar zachtheid en een warm omhelzen'. Donderdagavond 5 oktober is hij te gast in Zeist om over zijn nieuwe boek te vertellen.

Adriaan van Dis vertelt over zijn onlangs verschenen roman ‘Naar zachtheid en een warm omhelzen’. ‘De oorlog is voorbij,’ zei Ommie, ‘die gaan we hier vergeten.’ Een nieuwe jongen zou haar Adriaan worden. Met zijn nieuwe roman ‘Naar zachtheid en een warm omhelzen’ schrijft Adriaan van Dis een vergeten hoofdstuk uit zijn oeuvre.

Hij laat zien wat het heden zegt over het verleden in de reconstructie van het leven van Ommie, de dienstmeid van zijn grootvader waar de negenjarige jongen een hechte band mee opbouwde, en een ingrijpende zomer. Adriaan van Dis is de schrijver van een indrukwekkend literair oeuvre, waarin zijn jeugd in een uit Nederlands Indië gevlucht gezin en zijn reizen en belangstelling voor migranten en andere culturen de pijlers vormen.

Zijn romans en verhalen zijn in vele talen vertaald en  veelvuldig genomineerd.  Hij ontving de Constantijn Huygens-prijs voor zijn totale oeuvre. Organisatie: Boekhandel Kramer & Van Doorn en Literair Zeist.

Delen op