zaterdag 21 september 2024 - zondag 29 september 2024

Harry Theuns en Peter de Boer in de Gehoorzaal

P'Arts Galerie de Gehoorzaal. Vijverhof 41, 3734 DA Den Dolder, WA Hoeve
Categorie
Cultuur
Expositie
Kunst
Meer info

Harry Theuns en Peter de Boer exposeren schilderijen en keramisch werk in P´Arts Galerie De Gehoorzaal op 21 en, 22, 28 en 29 september.

De schilderijen van Peter de Boer zijn nooit een puur realistische afbeelding,  maar evenmin helemaal abstract. Zijn werkterrein als schilder is voor hem het interessantst als het ligt op de ruime schaal  tussen realisme en abstractie.

Zijn schilderijen doen soms impressionistisch aan , dan is het licht belangrijk, maar even vaak wordt er geabstraheerd , waarbij de kleur gebruikt wordt om de sfeer te versterken.

Harry Theuns  werkt met klei sinds 1973, aanvankelijk in Utrecht en Zeist. In 2009 startte hij met de keramiekopleiding in Gouda. Daar kreeg hij les in theorie, draaien, handvormen en glazuren.

“Werken met klei werkt ontspannend voor mij. Ik houd van uitdagingen. Die vind ik door  aan de grenzen van het materiaal en van mijn eigen kunnen te werken. Het vormen van werkstukken boeit mij. Uitgebreid experimenteren met glazuursamenstellingen die de werkstukken kunnen completeren horen daarbij.”

Delen op